A kézművesség….
A kézművesség egy teljesen más világot és értékrendet képvisel a mai globalizált tömegtermeléssel szemben.
A jelenkor fogyasztói társadalmában az iparszerűen előállított termékek legfőbb mozgatórugója a gyorsaság és az olcsó előállítás, a minél nagyobb bevétel érdekében, azaz a hangsúly a mennyiségen van és nem a minőségen. A mennyiségi elv soha nem lehet egészséges, minőségi, környezetbarát. Ez egy olyan mérgező folyamat, ami egyre nagyobb ütemben emészti fel a természet, a bolygó erőforrásait és persze az egészségünket. Ezzel szemben az előállított kézműves termékek mindegyike egyedi, hiszen benne van a készítő szíve, lelke, esszenciája. A mennyiség soha nem prioritás, a minőségben pedig nem ismer megalkuvást. Valamennyi terméket ugyanazzal a figyelemmel és gondoskodással megalkotva teszi bele saját tudását, technikáját, az évszázados készítési tradíciókat. Egy ilyen termék energiája össze sem hasonlítható egy nagyáruház polcáról származóéval- mint ahogyan a hatása és minősége sem.
Egy kézműves terméket soha nem tömeggyártásra készítenek!
A kézműves termék a helyi termelőtől, a környéken, településen, de „legrosszabb” esetben az országban lakó mesterembertől származik. Az ő termékük nem repülővel vagy hajóval érkezik hozzánk egy másik földrészről, hanem a szomszéd utcából vagy községből. Erre a helyzetre pontos a megfogalmazás, miszerint
„ a minőség közelebb van, mint azt gondolnánk!”.
Ez a közvetlenség is része a kézműves termékek varázsának, a készítő látható, köztünk él, beszélhetünk vele, a tőle való vásárlás után pedig érezhetjük a háláját.